januari 2017

Energifyllt frukostseminarium i Göteborg

Ett 30-tal deltagare, majoriteten HR- eller marknadschefer, träffas en tidig novembermorgon på Göteborg City Conference, mitt i hjärtat av Göteborg, för att lyssna på Sara Sterners föredrag om vad Employer Branding är och varför det i dagsläget är fundamentalt att ha ett starkt arbetsgivarvarumärke (Employer Brand).

Motiverande ledarskap och kraven på framtidens ledare

Tidigare hade de flesta unga arbetstagare en grundsyn som präglades av frågan: Vad kan jag göra för företaget? Idag handlar det snarare om: Vad kan företaget göra för mig? Förutom titlar och pengar, jagas även självförverkligande och många unga förutsätter en bra lön och stimulerande arbetsuppgifter. Följ med i ett nedslag bland hundratals EGN-möten och läs vad kloka chefer säger.

EGN startar nya nätverket "Executive Management" i Malmö

Executive Managers söker ett forum för att diskutera, bolla och dela erfarenheter med varandra. De efterfrågar gränsöverskridande kunskap i strategiska frågor - vilket ledningar idag förväntar sig av sina chefer. Detta är bakgrunden till att EGN Sverige nu startar det nya nätverket "Executive Management" i Malmö.

Jag tror aldrig att jag känt mig så efterlängtad

Nu har jag snart varit här i Berlin, Tyskland, i fyra månader. Tiden går fort och det gör den bara när man mår bra och trivs. Det har så här långt varit en fantastisk resa och då ligger den tuffaste tiden redan bakom mig. Att dagligen få vakna upp till en ny dag där jag vet att jag får uppleva nya saker är verkligen fantastiskt.

Nu startar EGN Advisory Board

Att utveckla sitt erbjudande blir mer och mer viktigt i denna snabbt föränderliga värld. Därför startar EGN Sverige ett nytt initiativ som kallas EGN Advisory Board. Syftet med detta är att få ett bollplank att diskutera EGN:s nya idéer och kommande satsningar med, för att alltid kunna ha det bästa erbjudandet för nätverkets medlemmar.

Ditt bästa år någonsin

Ett återkommande tema i mina krönikor under 2016 har varit ledarskapets utmaningar i att förstå och förhålla sig till en omvärld i snabb förändring. Jag har försökt att visa på grundbultar för nutidens och framtidens ledarskap. Följ mig i en summering av årets krönikor, kanske finns det nycklar här som kan göra ditt 2017 till det bästa året någonsin.