8 November 2019

Årets Ledare 2019: Björn Rosengren

Årets Ledare 2019: Björn Rosengren

Den 6 november utsågs Årets Ledare 2019 på Moderna Museet i Stockholm. Utmärkelsen gick i år till en av näringslivets tyngsta chefer, Sandviks vd Björn Rosengren, för ett ”enastående ledarskap” med decentralisering i fokus.

För 36:e året i rad delade tidningen Affärsvärlden ut den prestigefyllda utmärkelsen.  Det var en glad Björn Rosengren som tog emot priset och som gärna lyfter decentralisering som framgångsfaktorn i sitt ledarskap:

- Ansvar och hastighet slår synergier alla dagar, säger han i en intervju med Affärsvärlden och menar att det faktum att Sandvik gått från en rörelsemarginal på 12 till nära 19 procent och nått en fördubbling av börsvärdet, till mångt och mycket är ett resultat av en alltmer decentraliserad struktur.

Han har en gedigen industribakgrund, på bolag som Esab, Nordhydraulic och verkstadskoncernen Wärtsilä. Men den period som kanske präglat hans ledarskap allra mest var åren på Atlas Copco, där han fick smak på deras decentraliserade maktstruktur där mycket av ansvaret ligger på divisionscheferna. En modell som han framgångsrikt tog vidare in i Sandvik. Han berättar att han inte är förtjust i situationer när en chef säger åt honom vad han ska göra:

- Jag tror att det är en mänsklig egenskap. De allra flesta gillar frihet under ansvar och i slutändan är det den sista raden som ska levereras, fortsätter han.

I februari 2020 axlar han en av näringslivets kanske största utmaningar, vd-posten på ABB. Han berättar att han varit frustrerad över bolagets centraliserade organisation och gläds över styrelsens beslut att välja en annan riktning framåt:

- ABB kommer från den mest centraliserade strukturen av alla företag som jag har sett. Jag tror inte att styrelsen riktigt har förstått vilket arbete som kommer att krävas. Man måste ta bort matrisorganisationer och skapa frihet under ansvar, en spännande utmaning som kommer att ta minst fem år att genomföra.

Förväntningarna på honom sägs vara skyhöga och Rosengren är medveten om det tuffa arbete som väntar. Själv tror han att de nyss 60 år fyllda hjälper honom att ha den nödvändiga självdistans som krävs för uppdraget och avslutar med en chefslärdom han själv fått med sig:

- Fram tills du blir chef måste du göra saker för att bli sedd. Men när du väl är chef är det plötsligt helt ointressant hur smart eller duktig du är som person, för nu är fokus på vad din avdelning eller division presterar. Det här är en fälla de flesta, inklusive jag själv har gått i, för det är inte alltid enkelt att ta ett steg tillbaka och från att ha stått längst fram istället lyfta fram sin grupp. Enda gången du verkligen ska kliva fram är när det är problem, då behöver du som chef ta ansvar och skydda din grupp.

Årets Ledare är Sveriges förnämsta utmärkelse i sitt slag och delas ut till en person som uppvisat enastående ledarskap inom näringsliv eller förvaltning. Chefs- och kompetensnätverket EGN Sverige är samarbetspartner av evenemanget.
Ovanstående artikel bygger delvis på Affärsvärldens intervju med Björn Rosengren.

 

Följ oss på sociala medier