1 June 2018

Behöver du en sparringpartner?

Behöver du en sparringpartner?

Har du kört fast i en fråga eller vill du diskutera en utmaning på djupet med någon inför ett viktigt beslut? Sedan i höstas erbjuder EGN skräddarsydda sparringar för dig som medlem.

EGN Sparringpartner är utformat för att ge personligt stöd i en utmanande situation när du behöver hjälp att fatta rätt beslut. Ibland passar det inte att diskutera en fråga i detalj på gruppens möten. Sparringtillfället är en ny form av dialog där du får möjlighet att diskutera din fråga på djupet med en klok och erfaren sparringpartner. De medlemmar som hittills har använt sig av tjänsten, har bl.a. velat diskutera allt från frustration kring ledarskap till råd i jävssituationer och karriärval.

Vad ingår i mitt medlemskap?

Från år två ingår två timmars sparring per år helt kostnadsfritt i ditt medlemskap (värde 4 000 kr). Vill du därefter ha ytterligare stöd gör du upp det direkt med din sparringpartner.

Du får två sparringtimmar varje gång du förnyar ditt medlemskap, under förutsättning att du varit på minst 3 nätverksmöten under medlemsperioden, och timmarna kan tas ut under innevarande medlemsperiod.

Se video "Det här ingår"

Hur går jag tillväga?

När du har en utmaning eller fråga du vill ha hjälp med, skriv till medlem@egn.se och beskriv ditt behov för en så god matchning som möjligt. Ange ordet ”EGN Sparringpartner” i ämnesraden. Ann Keve projektleder området och tar fram ett förslag på en lämplig sparringpartner för just din frågeställning. Oftast är sparringpartnern en av våra nätverksledare men det kan också vara en annan person.

Hur går sparringstillfället till?

Du och sparringpartnern kommer överens om tidpunkt för möte. Beroende på frågans komplexitet bestäms om ni ska mötas personligen eller om mötet kan ske per telefon.  De flesta väljer att träffas i ett fysiskt möte om 1,5 timme för att en tid därefter följa upp med ett 30 minuters möte på telefon.

Sagt av personer som fått sparring

”Jag är supernöjd med dessa möten, fick en otroligt bra sparringpartner! Hon hade kloka saker att säga, lyssnade på rätt sätt och hjälpte mig verkligen att fatta ett tryggt och bra beslut! Och som grädde på moset hade vi även några bra diskussioner och ord på vägen om min framtida utveckling.”

”Tack för ett väldigt givande möte! Min sparringpartner hjälpte mig verkligen att komma framåt i tankarna.”

"Oerhört värdefullt för mig. Tack för alla frågor som jag "tvingades" besvara. Nu vet jag precis hur jag kan tänka och vad jag ska göra innan jag sätter mig i mitt första ledningsgruppsmöte. TACK!"

Följ oss på sociala medier