20 February 2020

Lundeteg: ”Ojämnt uttag av vab hindrar kvinnors karriärer"

Lundeteg: ”Ojämnt uttag av vab hindrar kvinnors karriärer"

Tar du ut 100 vab-dagar under barnens uppväxt minskar dina chanser att bli chef med upp emot 30 procent.

Bara några dagar kvar av vabruari. Kan vi pusta ut? Vi är många som pusslat och trixat för att få ihop viktiga åtaganden på jobbet och samtidigt prioritera våra små skatter som legat febriga och snoriga i dagar under den senaste månaden. Några har behövt vabba i veckor.

Och även om det är en självklarhet att sätta barnen först, är det ofta inte lika självklart att ha med det långsiktiga perspektivet med vab-uttag. För det gäller att tänka smart när man som par resonerar kring vem som tar ut den tillfälliga sjukpenningen i familjen.

"Tar du ut 100 vab-dagar under barnens uppväxt minskar dina chanser att bli chef med upp emot 30 procent"

När Sacos rapport Föräldraskap och karriär lyfte hur olika faktorer påverkar sannolikheten att kvinnor och män är chefer, var det en överraskning för många att just vab-uttaget har en sådan stor påverkan. 
Tar du ut 100 vab-dagar under barnens uppväxt minskar nämligen dina chanser att bli chef med upp emot 30 procent, menar rapporten. Enligt Försäkringskassan är det kvinnorna som till 62 procent står för vab och männen endast 38 procent, där kvinnor tar ut mer av föräldraledigheten även om de tjänar mest i familjen.

lundeteg.jpg Amanda Lundeteg, jämställdhetsexpert och vd på Allbright

Amanda Lundeteg, vd på stiftelsen Allbright och själv småbarnsförälder, har länge lyft problematiken med ett samhälle som fortfarande har traditionella förväntningar - som att vara förälder skulle vara en kvinnofråga, eller att man som hög chef, man eller kvinna, förväntas välja bort sina barn (SvD 2019-10-07).

All typ av frånvaro riskerar att påverka karriärvägar och löneutveckling. Med statistiken i ryggen är det tyvärr enkelt att dra slutsatsen; månader som vabruari bidrar till att kvinnornas väg till chefsjobben blir tuffare på grund av att de vabbar betydligt mer än männen.

Vad är anledningen till att statistiken ser ut som den gör?
- Inte sällan väljer män jobb framför familj på grund av gamla traditioner. Arbetsplatser är generellt sett formade av en förväntansbild som matchar den roll som mannen traditionellt har tagit i förhållande till arbete, familj, föräldradagar och vab.

- Undersökningar visar att män i själva verket har mycket att vinna på att axla en större del av vab-uttaget. Man får både investera i en bättre kontakt med sina barn men också i ett mer jämställt parförhållande, vilket i förlängningen gör att förhållandet får större chans att överleva. Jämställda förhållanden har nämligen visat sig ha en längre livslängd.

Läs även: Hur mår jämställdheten i din organisation?

Amandas tips till par:

  1. Bestäm er för att dela lika.
  2. Gör en plan för hur det ska gå till. Räkna dagar, och hitta vägar som gör att det fungerar. Ta ut halvdagar, varannan dag eller varannan gång.
  3. Kan någon i er närhet hjälpa till? En släkting, en vän eller en granne? Kom ihåg att det går att överlåta vab-dagar.
  4. Dela föräldraförsäkringen lika. Det genererar jämställdhet i er relation - och ger goda ringar på vattnet, då politiker och beslutfattare följer statistiken. Män som tagit ut större del av föräldraförsäkringen har också visat sig ta större ansvar för vab och även det obetalda hushållsarbetet.

Amandas tips till dig som arbetsgivare:

  1. Kartlägg de fördomar och skillnader som finns på arbetsplatsen.
  2. Planera. Ta fram en plan för att aktivt motarbeta fördomarna och för att eliminera skillnaderna.
  3. Informera och utbilda medarbetare om skevheter i statistiken.
  4. Uppmuntra männen att vabba. Det gör dig till en attraktiv arbetsgivare.

Följ oss på sociala medier