26 October 2017

Om mjuka värden i en machokultur

läs Daniel Johanssons comeback-historia om kampen från destruktiva ungdomsår till projektledare i en av Stockholms större målerifirmor.

"Jag skäms inte för att tala om mjuka värden. De har alltid haft en låg status i min bransch, där jag sett på nära håll vad machokulturen gör med människor. Livets prövningar har nog gjort mig lite ödmjukare".

Orden kommer från Daniel Johansson, projektledare på Olle Timblads Måleri AB, en av Stockholms större målerifirmor. Han har något av en ”comeback-historia” med destruktiva ungdomsår bakom sig, som höll på att kosta honom livet.

Daniel verkar bära ett slags prestigelöst mod, som tar honom ut i nya sammanhang och uppdrag. När Daniel befann sig i en mörk period, som han själv beskriver som sin mest destruktiva, mötte han sin blivande fru. Det blev en total vändpunkt. Hans tacksamhet till familjen har också gjort den till hans största prioritering:

"Jag kommer alltid att prioritera mitt jobb – men aldrig före min familj. Jag tror inte heller att det utgångsläget ger mig sämre möjligheter. Tvärtom har den byggt en trygghet i mig, som genererat framgång".

Läs också: Sverige har lärt mig vad självrespekt är

Företagskultur och strict business
För två år sedan sa Daniel upp sig för att starta eget, efter 13 år som målare på företaget. Ett besked som ledde till att hans chef bad honom att tänka över beslutet, och istället stanna som tjänsteman. Ett beslut Daniel inte ångrat.

Nu leder han sina gamla målarkollegor och arbetar för att bygga broar mellan tjänstemän och kollektivarbetare i en arbetarkultur. Två segregerade världar, enligt honom själv.

Det gäller att haka på tåget för att stå pall de nya kraven på företagskultur och strict business

Daniel har välkomnat den förändring som kommit med ett ökat antal akademiker i byggbranschen, och därmed ett nytt fokus på arbetsmiljöfrågor och organisation:

"Det var bara 10 år sedan det fortfarande var ok att ta en öl till frukostfikat och vara full till lunch, och hänvisningar till regelverket gav mer ”fulstämpel” än att agera standard. Nu går utvecklingen snabbt framåt, och det gäller att haka på tåget för att stå pall de nya kraven på företagskultur och "strict business".

Nätverket blev en värdefull tillgång
Inför Daniels arbete kring företagskultur och arbetsklimat blev nätverket en värdefull tillgång. När han ställde en öppen fråga i EGNs medlemsapp om hur man bör gå tillväga i en etableringsfas av nytt värdegrundsarbete blev gensvaret stort.

Jag har upptäckt styrkan i att utmanas i hur jag resonerar och få mina egna perspektiv och ”sanningar” prövade

En mängd svar kom in från olika chefer med hög kompetens, vilket resulterade i ett fysiskt möte och två telefonmöten för fortsatta samtal.

Läs också: Ovärderligt att få provtrycka sina tankar

Att söka utbyte och bollplank har alltid varit naturligt för Daniel, som genom sin nätverksgrupp även tar del av en personlig mentor:

"Min ständiga lust till utbyte har jag nog att tacka mitt starkt självrannsakande drag. Jag har upptäckt styrkan i att utmanas i hur jag resonerar och få mina egna perspektiv och ”sanningar” prövade."

FAKTA

Namn: Daniel Johansson

Ålder: 34 år

Familj: Sambo och fem barn

Bor: Kungsängen

Yrke: Projektledare på Olle Timblads Måleri AB

Gör just nu: Arbetar för en bättre företagskultur och arbetsklimat, samt giftermål på gång

Bakgrund: 13 år i måleribranschen

Passioner: Min familj och ständig utveckling

Drömlunch: Med mormor, min första mentor i livet

Nätverksgrupp: Leadership & Mentoring Stockholm 1

Följ oss på sociala medier