Vanliga frågor

Här får du svar på de vanligaste frågorna om EGN och våra nätverksgrupper. Skriv sökord i vänster ruta.

Om EGN

 • Vad är EGN?

  EGN, Executives’ Global Network, är en privatägd, oberoende nätverksorganisation med huvudkontor i Danmark och nätverksgrupper i 15 länder över hela världen.

  Sedan 1992 har EGN skapat välmatchade nätverksgrupper för ledare och specialister i arbetslivet.

  Genom professionella relationer och utbyte av erfarenheter i ett förtroligt forum, strävar vi efter att skapa personligt, professionellt och affärsmässigt värde för våra medlemmar.

  Det som började som en mans vision 1992 är idag ett globalt nätverk med över 14 000 medlemmar, som representerar mer än 8 000 företag och 70 affärsområden. Ett förtroligt, globalt nätverk med en delad ambition att göra varandra bättre – varje dag.

 • Vem startade EGN?

  EGN, Executives’ Global Network, grundades 1992 i Svendborg i Danmark, av Jörgen och Jeanette Galsgaard. Som CFO fann sig Jörgen Galsgaard i en situation där han saknade ett förtroligt nätverk som han kunde rådfråga. Det ledde honom till att skapa en professionell nätverksgrupp för ekonomichefer.

  1996 skapades den första nätverksgruppen för IT-chefer och under de följande åren växte bredden på nätverket till att inkludera ledare och specialister inom logistik, inköp, försäljning och marknadsföring, samt andra ledarskapsposter.

  2004 kom affärsmannen Jens Erik Karlskov Jensen in som delägare och styrelseordförande.

  2007 startades den första gruppen i Sverige – vilket skapade en andra nod i vårt globala nätverk. Samma år kom Norge och Singapore, och åren efter det expanderade EGN-gruppen kraftigt, speciellt i Europa och Asien, till dit vi är idag.

  Redan från början har målet varit att hjälpa människor och företag att växa genom professionella relationer och erfarenhetsutbyte i ett förtroligt forum.

  2014 drog sig Jörgen Galsgaard och Jens Erik Karlskov Jensen tillbaka från den dagliga styrningen, men de spelar fortfarande en aktiv roll i styrelsen, där Jens Erik Karlskov Jensen är ordförande.

 • Vilka produkter eller tjänster tillhandahåller EGN?

  Sedan 1992 har EGN skapat välmatchade nätverksgrupper för beslutsfattare, chefer och specialister i arbetslivet.

  Vi strävar efter att skapa personligt, professionellt och affärsmässigt värde för våra medlemmar, genom professionella relationer och utbyte av erfarenheter i ett förtroligt forum.

  Det som började som en mans vision 1992 är idag ett globalt nätverk med över 14 000 medlemmar, som representerar mer än 8 000 företag och 70 affärsområden. Ett förtroligt, globalt nätverk med en delad ambition att göra varandra bättre – varje dag.

Om nätverket

 • Hur fungerar nätverket?

  Med stöd av ett professionellt nätverk får du möjlighet att utbyta erfarenhet på en hög professionell nivå, samt stärka och utveckla dina egna färdigheter inom ledarskap och specialistområden.

  Som medlem i EGN får du direktkontakt med beslutsfattare, chefer och specialister över hela världen via vårt Members’ Universe online. Där kan du ställa frågor, diskutera och nätverka med över 14 000 andra medlemmar.

  Din personliga EGN-grupp är ett förtroligt forum där alla idéer och utmaningar kan diskuteras med andra på din professionella nivå. För att säkerställa förtrolighet tillåts inte konkurrensförhållanden eller leverantörsförhållanden i grupperna.

  Alla våra grupper leds av professionella och erfarna nätverksledare, som faciliterar och modererar gruppen, säkerställer värdet både under och mellan nätverksmötena, och fokuserar på din utveckling professionellt och i ledarskap.

  Vi håller också evenemang och seminarier, nätverksresor, ett mellan-jobb-medlemskap, mentorprogram, coaching för vd:s och mycket mer.

  Kontakta oss för mer information.

   

 • Hur blir jag medlem?

  Du kan ansöka om medlemskap genom att fylla i detta formulär.

  När vi har fått din ansökan kommer du att bli kontaktad av en nätverksrådgivare för en intervju, och för att hjälpa dig att hitta rätt grupp för din ledarskapsnivå och dina professionella behov.

  Alla kandidater måste godkännas både av nätverksledaren och gruppmedlemmarna innan de går med i gruppen. Detta för att säkerställa matchningen i gruppen och för att undvika konkurrens- eller leverantörsförhållanden.

 • Hur mycket tid kräver ett medlemskap?

  Ett EGN-medlemskap ska inte ses som ett avbrott från det dagliga arbetet. Tvärtom ser vi att medlemmarnas ambition är att göra varandra bättre varje dag.

  Därför är vi fokuserade på affärsfrågor och på din kontinuerliga personliga och professionella utveckling i allt vi gör. Det är också anledningen till att vi har 14 000 medlemmar globalt, som tar sig tid att närvara på gruppmöten och evenemang och som stöttar varandra genom vårt Members’ Universe däremellan.

 • Hur mycket kostar ett medlemskap?

  Ett EGN-medlemskap kan variera i pris, beroende på var du befinner dig, din senioritet och de specifika förmånerna i EGN-gruppen.

  Våra nätverksrådgivare kan hjälpa dig hitta rätt grupp baserat på din ledarskapsnivå och dina professionella behov, samt informera dig om kostnader. 

  Skriv in dina uppgifter här, så hjälper vi dig.

 • Kan man dela på ett medlemskap?

  Eftersom våra nätverk bygger på personliga relationer och erfarenhetsutbyte i ett förtroligt forum, är medlemskapet personligt och kan inte delas.

 • Kan jag få prova på ett gruppmöte?

  Alla kandidater måste godkännas både av nätverksledaren och gruppmedlemmarna innan de går med i gruppen. Detta för att säkerställa matchningen i gruppen och för att undvika konkurrens- eller leverantörsförhållanden, vilket hjälper oss att möjliggöra förtroliga och givande diskussioner.

  Av den anledningen kan man inte prova på ett gruppmöte.

  Vi kan dock bjuda in dig till informationsmöten där du får möjlighet att få insikt i hur nätverket fungerar. Kontakta oss för att se när nästa möte är, eller håll ett öga på vår evenemangskalender.

 • Kan jag som konsult bli medlem?

  EGN är ett oberoende nätverk med fokus på att skapa personligt, professionellt och affärsmässigt värde för våra medlemmar, i ett förtroligt forum.

  Därför tar vi inte in konsulter eller försäljningspitchar i nätverket.

EGN:s grupper

 • Hur matchar ni era grupper?

  EGN:s grupper består av 15-20 ledare eller specialister på din nivå. Våra erfarna nätverksrådgivare arbetar ständigt för att säkerställa en perfekt matchning i gruppen, där ett noggrant förarbete med research och personliga intervjuer är en förutsättning. 

  Våra nätverksgrupper är varsamt sammansatta enligt medlemmarnas profiler, för att varje medlem ska matcha gruppens nivå av ledarskap och område, samt för att undvika all konkurrens- och leverantörsförhållanden.

  Alla kandidater måste godkännas både av nätverksledaren och gruppmedlemmarna innan de går med i gruppen. 

 • Hur tar ni in nya medlemmar?

  Du kan ansöka om medlemskap genom att fylla i detta formulär.

  När vi har fått din ansökan kommer du att bli kontaktad av en nätverksrådgivare för en intervju, och för att hjälpa dig att hitta rätt grupp för din ledarskapsnivå och dina professionella behov.

  Alla kandidater måste godkännas både av nätverksledaren och gruppmedlemmarna innan de går med i gruppen. Detta för att säkerställa matchningen i gruppen och för att undvika konkurrens- eller leverantörsförhållanden – en förutsättning för förtroliga och givande diskussioner.

 • Vem leder nätverksgrupperna?

  Alla våra grupper leds av professionella och erfarna nätverksledare, som faciliterar och modererar gruppen, säkerställer värdet både under och mellan nätverksmötena, och fokuserar på din utveckling professionellt och i ledarskap.

  Många av våra nätverksledare kommer från ledande positioner i affärslivet som matchar gruppens profil.

  Våra nätverksledare har alla blivit certifierade med EGN Chair Certificate.

 • Hur fungerar gruppmötena och vilka ämnen tas upp?

  Nätverksgruppens medlemmar bestämmer gruppens strategiska ambition och teman, vilka ofta är formade kring aktuella trender och medlemmarnas specifika behov. ”Rundabords”-sessioner ger alla gruppmedlemmar möjlighet att få nätverksgruppens input på aktuella utmaningar, och djupgående problem får extra tid för att tillåta att medlemmarna verkligen får stötta varandra.

  Information som delas i gruppen stannar i gruppen, vilket bygger en hög grad av förtrolighet och ömsesidig respekt.

  Externa talare bjuds kontinuerligt in, när gruppen vill ha ett annat perspektiv på specifika ämnen. Ibland går flera grupper inom ett visst område ihop för ett större nätverksseminarium.

 • Var hålls gruppmötena?

  Mötena hålls antingen i EGN:s lokaler, eller genom värdskap på medlemmarnas arbetsplatser, vilket är mycket uppskattat av grupperna.

 • Hur många gånger per år möts grupperna?

  Antalet fysiska mötena varierar mellan grupperna. De flesta möts 4-6 gånger per år.

  Utöver gruppmötena träffas vissa av våra medlemmar på evenemang och seminarier under året, medan andra reser tillsammans.

  Mellan mötena kan alla våra 14 000 medlemmar nätverka och stötta varandra genom vårt Members’ Universe.

Tillgång till Members’ Universe

 • Vad är EGN:s Members’ Universe?

  Members’ Universe är vår icke-kommersiella online-community för våra medlemmar som består av runt 14 000 chefer, ledare och specialister och den ger en unik möjlighet att ställa frågor, debattera och nätverka med medlemmar på nationell, internationell och professionell nivå. Det innefattar stängda och säkra gruppsidor för alla våra grupper, meddelanden i appen, ett e-bibliotek med över 200 ledarskapsböcker och mycket mer.

  Du blir automatiskt en del av din personliga nätverksgrupp, ett professionellt nätverk som matchas mot ditt yrkesområde, samt ett nationellt nätverk av chefer och specialister.

  Medlemmar från länder i Asien blir också automatiskt en del av APAC-nätverket.

  Du får dessutom del av vår centrala sökfunktion för att kontakta eller söka på medlemmar inom andra yrkesområden och länder genom en central sökfunktion.

 • Var och hur får jag tillgång till Members’ Universe?

  Du får tillgång till medlemssidan ”Members’ Universe” både genom EGN:s hemsida och medlemsapp, som finns för både iOS och Android.  

  Gå in på member.egn.com eller ladda ner appen på iTunes (iOS) eller Google Play (Android) – sök på EGN (Executives’ Global Network).

  För att komma in på nätverket, använd ditt medlemslogin. Det är den email-adress och det lösenord du fick när du blev medlem i EGN.

  Har du glömt ditt lösenord? Du får ett nytt genom hemsidan eller appen.

  Kom ihåg! Ändra alltid ditt lösenord om du bett att få ett nytt.

Skapa din medlemsprofil

 • Hur skapar jag en medlemsprofil i Members’ Universe?

  När du blir medlem i EGN får du automatiskt en profil i Members’ Universe. Du kommer också automatiskt att adderas till de nätverk som är kopplade till ditt medlemskap (se Tillgång till nätverk).

  Under rubriken “Profil” i menyn kan du ändra ditt lösenord, dina kontaktuppgifter och aviseringar (tillgänglig genom hemsidan - member.egn.com).

  Vill du ändra information om din arbetsplats? Kontakta vår medlemsservice på member@egn.se.

  Vi rekommenderar att du håller din profil uppdaterad för bästa möjliga upplevelse av ditt nätverk och för att göra det lätt för andra att hitta dig.

  Kom ihåg att lägga in en bild i din profil så andra kan känna igen dig i ditt nätverk.

Tillgång till nätverk

 • Vilka nätverk har jag tillgång till?

  EGN:s Members’ Universe ger dig tillgång till 14 000 chefer och specialister genom:

  • Din personliga, förtroliga nätverksgrupp

  • Dina professionella och yrkesspecifika nätverk

  • Ditt nationella nätverk

  Dessutom har du tillgång till det globala nätverket genom vår unika sökfunktion och en privat meddelandefunktion.

 • Hur kan jag komma i kontakt med andra medlemmar?

  Klicka på “Mitt EGN”.

  Här har du tillgång till din personliga nätverksgrupp, ett yrkesspecifikt nätverk, samt ett nationellt nätverk av chefer och specialister.

  Dessutom får du möjlighet att kontakta och söka efter medlemmar genom sökfunktionen - med en möjlighet att skicka privata meddelanden.

  Söker du expertis eller erfarenhet i det globala nätverket? Använd EGN:s globala sökfunktion, där vår medlemsservice matchar din förfrågan med rättkompetens.

Om EGNs partnerskap med Harvard Business Publishing Corporate Learning

 • Varför samarbetar EGN med Harvard Business Publishing?

  EGN och Harvard Business Publishing Corporate Learning delar en tro på att de bästa ledarna lär sig och utvecklas varje dag, hela livet. De utvecklar sitt ledarskap kontinuerligt.

  Harvard Business Publishing levererar ledarutveckling och lärandeplattformar med kunskap, verktyg och innehåll med det senaste från Harvard Business School, Harvard Business Review andra erkända experter från hela världen.

  EGN skräddarsyr nätverk där mellanchefer, toppledare och specialister kan omsätta kunskap till handling genom erfarenhetsutbyte och arbete i professionella nätverksgrupper. Detta skapar personligt värdeprofessionellt värde och affärsvärde för våra medlemmar.

  Tillsammans har vi utvecklat två ledarskapsutvecklingsprogram: EGN Executive Program och EGN Leadership Program, där chefer gör varandra ännu bättre.

 • Vad är Harvard Business Publishing Corporate Learning?

  Harvard Business Publishing Corporate Learning grundades 1994 som en ideell organisation, helägd av Harvard University i Boston. Företagets uppgift är att skapa bättre ledare med större påverkan - i en snabbföränderlig värld.

  Harvard Business Publishing Corporate Learning utvecklar ledarskapsutvecklingsprogram med utvalda organisationer för chefer på alla nivåer. På detta vis kan dessa ta del av insikter och erfarenhet från professorer och lärare vid Harvard Business School, samt forskare och författare som bidrar i Harvard Business Review. Allt för att bidra med lösningar som är relevanta för dagens viktigaste affärsutmaningar.

 • Hur kan jag bli medlem?

  Om du inte är medlem i EGN, men vill höra mer om dina möjligheter att bli det, klicka här och läs om EGN Executive Program och EGN Leadership Program.

  Om du redan är medlem och vill höra mer om Harvard Business Publishing Corporate Learning, kontakta oss på  hbp.se@egn.com eller prata med din Nätverksledare.

 • Vad får jag ut av ett EGN Executive Program-medlemskap?

  EGN Executive Program erbjuder ett skräddarsytt ledarskapsutvecklingsprogram där Harvard Business Publishing Corporate Learning ger tillgång till webinarier med professorer och lärare samt fall, simuleringar, verktyg och den senaste kunskapen inom ledarskap och strategi.

  Du får en skräddarsydd EGN-nätverksgrupp med ledare från olika branscher på samma lednings- och befattningsnivå som du. Här kommer deltagarna att bearbeta ny kunskap och insikt, dela erfarenheter och kunskap, samt hjälpa varandra att möta utmaningar, lösa problem och se nya möjligheter.

  Dessutom får du alla EGN-medlemsförmåner, t ex EGN: Members’ Universe, där du träffar 14000 chefer och specialister oberoende av ämne, industri eller nationalitet.

  Klicka här för att läsa mer.

 • Vad får jag ut av ett EGN Leadership Program-medlemskap?

  EGN Leadership Program ger tillgång till en digital plattform för ledarutveckling med fler än 40 moduler från Harvard Business Publishing, som löpande updateras med innehåll för att stärka din förmåga att leda dig själv, leda andra och leda ditt företag.

  Du får en skräddarsydd EGN-nätverksgrupp med ledare från olika branscher på samma lednings- och befattningsnivå som du. Här kommer deltagarna tillsammans att arbeta med utvalda moduler från Harvard ManageMentor, dela erfarenheter och kunskap, samt hjälpa varandra att möta utmaningar, lösa problem och se nya möjligheter.

  Dessutom får du alla EGN-medlemsförmåner, t ex EGN: Members’ Universe, där du träffar 14000 chefer och specialister oberoende av ämne, industri eller nationalitet.

  Klicka här för att läsa mer.

Följ oss på sociala medier