7 April 2017

Camilla Eriksson - Att prioritera sig själv

Att bygga relationer utanför sitt företag och att få andra att inse den potential man har är oerhört viktigt. Höga ledartjänster tillsätts ofta via kontakter och om få vet om dina kvaliteter, hur ska de då kunna veta vem de ska kontakta?

Jag har alltid tyckt att jag har gjort bra val och lyckats med vad jag företagit mig. I mångt och mycket så stämmer det, men från ett perspektiv så stämmer det inte alls. Jag har varit lojal mot det företag jag arbetat på, men inte tagit mig tid till nätverkande och att bygga för min framtid - alltså varit dålig på att prioritera mig själv i tillräckligt hög grad.

Alla har tid, det handlar om prioriteringar
Nätverkande kan ske på så många olika sätt i dag. Du kan vara aktiv i sociala medier, exempelvis på Linkedin och Twitter. Du kan gå med i en nätverksgrupp och därigenom skapa kontakter som i sin tur leder dig till andra kontakter. Du kan prioritera att minst en gång i månaden gå på ett frukostseminarium och där aktivt prata med andra, dela ut ditt visitkort och flika in att du är redo för nästa utmaning - eller varför inte boka en lunch med en intressant person?

Att prioritera sin tid är något jag uppfattar att vi är dåliga på, framför allt kvinnor. Jag kan bara prata utifrån mina egna erfarenheter och så länge jag kommer ihåg har jag nästan aldrig tagit mig tid till en längre lunch. Alla har tid, det handlar bara om prioriteringar. Att skapa tid i sin kalender och redan innan månaden börjar, ha minst en lunch inbokad, ett frukostseminarium och kanske en nätverksträff. Det borde vara ett minimum för alla.

Nätverkande ger framtida möjligheter
För att vara en bra ledare, krävs det att vi ständigt utvecklar oss, samtidigt som vi tänker nästa steg och bygger för framtiden. Nätverkande utvecklar oss och ger oss framtida möjligheter. Alla borde ha en ”elevator pitch” om sig själva. När du är på en nätverksträff eller liknande, passa på att sälja in vad som är unikt med just dig och är du ute efter ett nytt jobb, säg det och var inte rädd att söka upp någon du känner på det företag där du skulle vilja börja din framtida tjänst. Att ha en kontakt in och inte söka på annons tror jag allt mer på.

Tro på dig själv och utnyttja ditt nätverk
Jag har en väninna som sedan många år bor och arbetar i USA. Hon letar upp det företag hon vill börja jobba på och sedan ger hon sig inte förrän de insett att de måste anställa henne. Denna tro på sig själv och det förarbete hon lagt ner för att ”pitcha” in sig själv är ett inspirerande framgångskoncept. Om Sverige och Europa är redo för det vet jag inte, men jag tror på att sticka ut från mängden. Att delvis lära från min väninna och att delvis nyttja sitt nätverk, tror jag personligen kan vara en bra kombination.

När jag sent i livet väl började prioritera nätverkande insåg jag vad jag försummat. Som ledare är man många gånger väldigt ensam och det måste man inse och klara av, men att ibland få kliva åt sidan och vara en i mängden har för min del varit bra på många sätt. Genom EGN har jag fått möjlighet att träffa ledare från andra branscher som i sin vardag möter samma utmaningar som jag själv. Att få bekräftelse, möjlighet att reflektera i grupp, kunna påverka de ämnen vi diskuterar och naturligtvis att få träffa intressanta människor är fantastiskt och har gett mig mycket.

Att nu ta nätverkandet till nya nivåer här i Tyskland är en spännande utmaning, eftersom jag inte behärskar språket fullt ut ännu, men något som jag ser mycket fram emot att ta mig an!

Camilla Eriksson.jpg
Camilla Eriksson, Project Director Crew Operations Air Berlin och medlem i en av EGN:s Vice VD & Vice Presidents-grupper, har arbetat med förändringsledning under nästan hela sin karriär. På Medlemsbloggen skriver Camilla krönikor om ledarskap utifrån perspektivet ”Att våga är att vinna”, men också om livspusslet och förmågan att hitta sin passion som ger livet mening.

Följ oss på sociala medier