22 June 2020

Semestertips till solstolen: Våra mest populära poddsamtal

Semestertips till solstolen:  Våra mest populära poddsamtal

Lagom till långa och sköna semesterdagar har vi samlat ihop våra mest lyssnade poddavsnitt med Like A Boss-podden. Från makroekonomi och seriemördare till att vässa din förhandlingsförmåga så att du kan komma överens - med vem som helst. Njut av intressanta människor, insikter för livet och en stor portion extra klokhet rakt in i semestern.

Micael Dahlen – makroekonomi och lycka (42 min)
Hur känns det att gå in i väggen och vad gör du när du hamnat där? I poddstudion möter vi rockstjärneprofessorn Micael Dahlen, tillika ”svenskt näringslivs populäraste föreläsare”, för ett samtal om makroekonomi, massmördare, lycka och välmående.

Pia Sandvik – innovera (58 min)
Att driva innovationsarbete med 2800 anställda hör inte till vanligheterna. Men så är Pia Sandvik, vd på RISE - Research Institute of Sweden, också allt annat än ordinär. Vi pratar innovation, förändringsledning och organisationsutveckling - och vad som kännetecknar ett ledarskap när man känner krisen inpå huden.

Henrik Hjelt – leda med humor (35 min)
I detta avsnitt gästar komikern Henrik Hjelt, även kallad Sveriges gladaste man. Hur avslöjar jag elefanten i rummet? Hur kan jag som chef använda humor som verktyg? Dessutom tips på hur vi gör upp med ”humor” som faktiskt skadar på jobbet.

Amanda Lundeteg – en jämställd arbetsplats (34 min)
Amanda Lundeteg är VD och talesperson för stiftelsen Allbright, dessutom med på TCO:s lista av framtidens 99 mäktigaste personer. Handen på hjärtat – hur långt har vi kommit när det gäller jämställdhet på jobbet? Vilka är bristerna och vad kan vi göra för att övervinna dem?

Lars-Johan Åge – lär dig förhandla (44 min)
Oavsett om det är en diskussion hemma vid köksbordet, en affärsförhandling eller ett gisslandrama är hemligheten för en lyckad lösning densamma.” Hör professorn och ekonomie doktorn Lars-Johan Åge som arbetat med FBI:s gisslanförhandlare och svenska polisens insatsstyrka. Du lär dig också hur du i 5 steg kan komma överens med vem som helst.

Renata Chlumska – motgångar (61 min)
Vad gör man när det som inte får hända ändå inträffar? Hur utvecklas vi genom motgångar och varför är motgång en framgångsfaktor? Hon har bestigit världens högsta berg på alla kontinenter. Ibland kan dock de personliga bergen i livet vara de tuffaste. Möt den professionella äventyraren och bergsbestigaren Renata Chlumska i ett samtal om tillit, mod och självledarskap.

Johanna Snickars  – digital transformation (38 min)
Vi reder ut begrepp och floskler inom digitalt ledarskap. Gäster är prisbelönta Johanna Snickars, som varit kommunikationschef på både Microsoft och Ericsson, samt Joakim Jansson, mannen bakom boken Att leda digital transformation. Vi rannsakar också vår digitala mognad – digital dinosaurie, immigrant eller native?

Du hittar alla avsnitt av Like A boss-podden här.

Följ oss på sociala medier